Een terugblik op het afgelopen No Waste Diner van de Han-studenten die hebben geholpen:
Deze woensdag stond de No-Waste brigade weer klaar om een heerlijk diner te maken samen met Chef Annemiek en Fleur, koks van restaurant FoodVia. De ochtend begon met het ophalen van de boodschappen bij verschillende supermarkten. Alle producten die niet meer verkocht kunnen worden, kregen wij mee. Nadat alle boodschappen gehaald zijn en verspreid en gesorteerd op tafel liggen, begint het creatieve proces. Wat zouden wij hier mee kunnen maken?
Samen met Annemiek, die ons vandaag hielp, worden er mogelijke gerechten bedacht en opgeschreven. Na even brainstormen komen er al heerlijke gerechten uit, maar welke ingrediënten hebben we nog meer nodig voor een compleet diner? Vervolgens worden de recepten bedacht en wordt er opgeschreven wat er toch nog gekocht moet worden.
Nadat alle boodschappen binnen zijn en de recepten helder zijn, switcht het No-Waste groepje naar de andere helft die gaan koken. Instructies volgen en eigen gevoel en ideeën kunnen gebruikt worden. Ook zijn er vaak nog 2 extra vrijwilligers bij die helpen met koken, wat erg fijn is, omdat er gekookt wordt voor bijna 50 (!) mensen.
Nadat alles gekookt en klaar is kunnen we beginnen met eten. De gasten die komen lopen met een bord langs de keuken, waarna wij het bord op kunnen scheppen. Mocht er over zijn en de gasten hebben nog trek, is er zeker een mogelijkheid voor nog een schepje meer. Omdat het No-Waste is kunnen de gasten de leftovers ook mee naar huis nemen!
Wij vinden het erg leuk om ons creatieve brein te gebruiken om een gerecht de maken met alle losse ingrediënten die wij krijgen van de supermarkten. Het geeft veel energie om te zien dat de gasten die er komen het lekker vinden. Dit motiveert om door te gaan.


