Bezoek van Groenlinks en Arnhem Centraal

Bezoek van GroenLinks en Arnhem Centraal

De fracties van GroenLinks Arnhem en Arnhem Centraal brachten 17 mei een werkbezoek aan Dazo, de broedplaats in het Spijkerkwartier die zich richt op een circulaire en inclusieve wijkeconomie. Tijdens het bezoek kregen ze een rondleiding en werden ze geïnformeerd over de verschillende initiatieven van Dazo, zoals het BuurtBaanBureau, Spijkerenergie, het BuurtKlusBedrijf, Spijkerzwam en Spijkerbikes.

Patrick gaf een inspirerende presentatie waarin hij aangaf dat St deBlauweWij(k)Economie en de gemeente Arnhem bondgenoten zijn. We streven dezelfde doelen na. Hoewel Arnhem voorop loopt op het gebied van energiemaatregelen en wijkgericht werken, sluit de integrale aanwijkpak nog niet aan bij het sectorale beleid van de gemeente.

Dazo werkt samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en betrekt studenten bij onderzoeken en projecten die zoveel mogelijk in de wijk worden verankerd. Verschillende initiatieven werden tijdens het werkbezoek gepresenteerd, zoals een wijkmaaltijd voor minima, een wandeling om generaties met elkaar te verbinden en een ruilkast voor hygiëneproducten.

De fracties waren onder de indruk van de integrale aanpak en de betrokkenheid van buurtbewoners. Hoewel Dazo niet altijd binnen het gemeentebeleid past, erkent GroenLinks het belang ervan en blijft zich inzetten voor samenwerking met vergelijkbare initiatieven. Het werkbezoek was waardevol vanwege de inspiratie en het contact GroenLinks en Arnhem Centraal.

Lees ook het verslag van GroenLinks https://www.linkedin.com/posts/groenlinks026_de-fractie-groenlinks-arnhem-ging-samen-met-activity-7067106485557702656-cfyN

Groenlinks en Arnhem Centraal op bezoek bij Dazo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *