Brief uit de toekomst

Brief uit de toekomst

Arnhem, 1 januari 2121

Lief Kleinkind,

Ik hoorde van je vader dat jij je spreekbeurt wilt houden over het jaar 2019. Ik zal voor jou op een rijtje zetten wat er in dat jaar gebeurde. Veel buren communiceerden via Twitter en Facebook met elkaar. Dat kunnen wij ons nu niet meer voorstellen. Armoede en eenzaamheid gingen met elkaar gepaard. Geld dat wij verdienden werd elektronisch overgemaakt naar een bank. Dat was een instelling die van ons geld weer meer geld maakte waardoor rijkere mensen nog rijker werden. Van al het geld op de wereld, werd 95% niet vertegenwoordigd door echte waarde, maar was het speculatief.

Voedsel

In die tijd vonden we het nog heel normaal om mishandelde dieren te eten. Dat lag gewoon in de supermarkt. We aten toen nog geen voedsel wat we zoals nu op eigen continent verbouwden. We haalden het toen van over de hele wereld. Dat was niet echt slim, want van al het fruit haalde 80% de schappen niet eens, omdat het al bedorven was. Met dieselschepen en kerosinevliegtuigen vervoerde men het voedsel. Voor de verpakkingen werden massa’s plastic gebruikt dat ook weer van olie werd gemaakt. Op die voedselverpakkingen stond dan dat het ‘vers’ was, terwijl dat natuurlijk niet echt zo was.

Industrieën

In 2019 werd de wereld geregeerd door de wapen-, olie- en suikerindustrie en door grote farmaceuten. De meeste media, maar ook overheid-, onderwijs- en gezondheidsinstellingen werkten voor hen omdat ze dachten dat als men naar een – toen der tijd betaald beroep – zouden streven dat hen geluk zou opleveren. De aarde protesteerde met tsunami’s, orkanen, aardbevingen, bosbranden, verdroogde of verrotte oogsten, droogvallende beken en kankercellen.

In deze tijd werden de meeste mensen wakker. Vooral jongeren uit die tijd, zoals ik, begonnen het licht te zien. We hadden door dat we in een schijndemocratie aan het leven waren. Op 7 februari dat jaar besloten we met een grote groep studenten naar het Malieveld in Den Haag te trekken. ‘Youth for Climate’ werd het genoemd. Ik ben trots dat ik heb gestaakt waardoor het welzijn van de bevolking is verbeterd. Gelukkig hebben jij en jouw leeftijdsgenoten nu een betekenisvoller leven met schoon water, frisse lucht en vitaal voedsel voor iedereen op de wereld.

Liefs, oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *