Dazo deelt succesverhaal

Samen Sterk voor de Energetische Toekomst: Dazo Deelt Succesverhaal”

Op een zonnige dag in Woerden, op 13 april 2023, kwamen meer dan 120 drijvende krachten achter bewonersinitiatieven en ambtenaren samen voor het inspirerende evenement genaamd ‘Samen Sterk met Buurkracht’. De centrale vraag die deelnemers bezighield, was: Hoe kunnen bewoners en gemeenten succesvol samenwerken aan de energietransitie? Een uitnodiging om  een presentatie te geven op dit event bevestiging dat we op de juiste weg zijn.

In het Spijkerkwartier in Arnhem is een opmerkelijke beweging aan de gang. Hier is men vastbesloten om een circulaire en inclusieve wij(k)economie op te bouwen. Bewoners werken zij aan zij om de buurt groen en schoon te houden, verwaarloosde fietsen nieuw leven in te blazen, oesterzwammen te kweken, energie te besparen en nog veel meer. Dazo is de broedplaats waarvan uit een drijvende kracht komt achter deze positieve verandering. In Dazo laten een divers team van betrokken buurtbewoners zien dat gemeenschapsbetrokkenheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Workshop “de snelste weg is nooit een rechte lijn.

Bondgenoten!

Tijdens de sessie getiteld ‘De snelste weg is nooit een rechte lijn’, deelden initiatiefnemer Patrick Hoogenbosch en bestuursadviseur Roland Kluskens waardevolle inzichten over de uitdagingen en obstakels die ze zijn tegengekomen op hun reis. Ze reikten tevens een bruikbaar stappenplan aan, benadrukkend dat deze inspanningen alleen kunnen slagen in een partnerschap gebaseerd op gelijkwaardigheid.

De boodschap was duidelijk: gemeenten en betrokken bewoners hebben elkaar nodig om de energietransitie tot een succes te maken. De vraag die centraal stond was hoe deze partijen als bondgenoten kunnen samenwerken. Zoals vaak benadrukt wordt, is het samenwerken de sleutel tot vooruitgang. Samenwerking brengt ons verder dan we alleen kunnen komen.

Dazo’s betrokkenheid bij het evenement ‘Samen Sterk met Buurkracht’ benadrukte dat lokale initiatieven en gemeentelijke inspanningen hand in hand kunnen gaan om een duurzame toekomst te creëren. Het succesverhaal van Spijkerkwartier laat zien dat wanneer gemeenschappen en overheden samenwerken, er opmerkelijke veranderingen kunnen plaatsvinden. Samen zijn we echt sterker, en met de juiste partnerschappen kunnen we de uitdagingen van deze tijd met vertrouwen tegemoet treden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *