Gewoon Groen

Gewoon Groen

Het boekje ‘Gelukkig met minder spullen’ dat ……. eind 2020 uitbracht, heeft hen veel nieuwe initiatieven, ontmoetingen en energie gebracht. Ze willen concreet aan de slag met groene, duurzame initiatieven. 

Vanuit daar ontstond Gewoon Groen. Een nieuwe onderneming opgericht in de gemeente Oude IJsselstreek. Zij zetten zich in om hun omgeving groener, duurzamer en leefbaarder te maken. Daarbij voeren zij concrete acties en projecten uit en verbinden mensen met elkaar op het gebied van groen, duurzaamheid en leefbaarheid. Gewoon Groen kwam bij ons op bezoek waarna zij het volgende schreven:

Inspiratie

Gisteren waren we bij DAZO (Dit Adres Zoekt Ondernemers) in het Spijkerkwartier in Arnhem. Daar werden we meegenomen in het verhaal van het realiseren van een circulaire inclusieve wijk economie. Zij voeren projecten uit vanuit de filosofie van de Blauwe wijk economie van Gunther Pauli.

De Blauwe Economie is een andere manier van economisch denken. Het is gebaseerd op hoe de natuur werkt en gaat uit van samenwerking in plaats van concurrentie. We hoorden een prachtig voorbeeld hoe banen in de wijk worden gecreëerd. En over ‘Spijkerzwam’ waarbij men oesterzwammen kweekt op het koffiedik van de grote kantoren en restaurants uit de wijk. 

Geïnspireerd verlieten we na twee uur het pand. Met nieuwe ideeën en inzichten en weer nieuwe mensen die we hebben ontmoet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *