Vele handen maken licht werk

Onder een prachtig lentezonnetje staken niet alleen wijkbewoners de handen uit de mouwen ook vrijwilligers van het project Meedoen/Aan de slag hielpen mee. De hele wijk is onder handen genomen en ook deze keer lag er relatief weinig afval op straat. Een mogelijke verklaring is dat er steeds meer wijkbewoners tussen de maandelijkse opschoonactie door, met eigen opschoonmaterialen, hun eigen straat schoon houden. Dat is te zien, dank voor al deze mensen die hun steentje bijdragen.

Deze keer hebben we een totaal van 76,5 kg opgehaald.  

Blikjes5 kg
Metaal (excl. blikjes)2,6 kg
Glas (incl. statiegeldflesjes)9,5 kg
Plastic (drinkflesjes + statiegeld)0,5 kg
Plastic1,3 kg
Papier / karton6 kg
Peuken en straatvuil0 kg
Rest51,6 kg

Met deze actie komt een kwart van het zwerfafval weer terug in de kringloop. 

Vondst van deze keer was een lege bierkrat vol met statiegeld flesjes op straat.

Fijn dat biologische supermarkt Odin weer voldoende No Waste artikelen beschikbaar stelde voor twee heerlijke soepjes met brood. Ook deze keer zijn er onderling weer nieuwe contacten gelegd en is een nieuwe wijkbewoonster welkom ontvangen. Kortom een heel succesvolle morgen!

De eerst volgende Opschoonactie zal zijn op za 21 mei. Noteer het vast in je agenda!

Circulair Spijkerkwartier wordt ondersteund door diverse partners uit het Spijkerkwartier en daarbuiten. Dank aan het Bewonersoverleg, de gemeente Arnhem, de Blauwe Wijkeconomie, de Dazo, de Lommerd, BuurtGroenBedrijf, Kinderwijkteam, Heel Arnhem Schoon, Biologische supermarkt Odin, Sight Landscaping, Jumpsquare en de Vrijwilligerscentrale met het project #Meedoen/Samen aan de slag.

Dank ook aan iedereen die mee helpt en daarmee automatisch een bijdrage levert aan een circulaire en schone wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *