Er gaat binnenkort een nieuw project van start: de No-waste brigade. Doe jij ook mee?
De no-waste brigade gaat zich bezighouden met het inmaken en fermenteren van groente en fruit.
Vanaf maandag 6 januari zullen er 6 workshop gegeven worden over fermenteren en inmaken (’s avonds van 19.00u tot 21.00 in de Lommerd). Deze workshops zullen gegeven worden door ervaren koks, oa Judith Klapper van Vegalogisch (https://www.vegalogisch.nl/Over-Judith-1/)
De workshops worden gegeven in pakketten van 2 lessen, maar je kan ook alle 6 de workshop bijwonen. Het programma is alsvolgt:
Workshop in de Lommerd op maandag van 19.00u tot 21.00u:
– 6 en 13 januari: Theorie, Pickles en zuurkool, door Judith Klapper
– 20 en 27 januari: Kamboucha en waterkefir, door Livia en Kristina van Odin
– 3 en 10 februari: Kimchi, Zoet/zuur en chutney, door Judith Klapper
De kosten voor de workshop zijn €7,50 per keer (dus €15,- per duo).
Mensen met een gelrepas kunnen deelnemen voor €1,- per keer. Heb jij (nog) geen Gelrepas, maar wel een laag inkomen en zou je graag meedoen? Stuur dan even een mail naar nowastebrigade@gmail.com.
Vind jij het ook leuk om naast de workshop, aan te sluiten bij de brigade die op maandagmiddag samen komt? Dit zal elke maandag zijn van 14.30 tot 16.30u in de Lommerd. Deze bijeenkomsten zullen al beginnen vanaf 9 december. Samen voorbereidingen treffen voor de workshops, ideeën en ervaringen uitwisselen, lekker samen kokkerellen. Ook bij deze bijeenkomsten zullen regelmatig ervaren koks aansluiten (met veel kennis van fermenteren). Dit programma zal doorlopend zijn en is gratis.
*Bij de workshops is maximaal ruimte voor 14 deelnemers, dus meld je snel aan.